Tapijt reinigen

Schoonmaken is een vak apart.Een tapijt goed reinigen is een pittige klus, echter zit niet iedereen hier op te wachten, omdat dit veel tijd in beslag neemt. Normaliter heeft een tapijt veel te verduren, vieze afdrukken van voetstappen, haren, vlekken, noem het maar op. Bij het schoonmaken van tapijt denkt men vaak alleen aan de stofzuiger. Helaas krijgt de stofzuiger geen vlekken weg.

Hier wat handige tips voor u voor het reingen van uw tapijt :

Zuig u tapijt minimaal 1x per week meter voor meter (vaak slaat men 20% van de oppervlakte van het tapijt over).Voor vlekken kunt u het beste reiniging spuitbussen gebruiken. Dit werkt makkelijk en milieu vriendelijk en verwijdert op een redelijk eenvoudige wijze verschillende soorten vlekken.

Wat te doen bij:

Bloedvlekken : meng 1 theelepel witte azijn met 1 theelepel zeep en meng dit in 1 liter warm water, breng dit aan op de vlek en laat dit drogen. Gebruik de stofzuiger om de vlek te verwijderen.

Kaarsvet of kauwgum: Plaats een ijsklontje tegen de vlek en zorg dat deze hard word. Nu deze vlek hard is kunt u de vlek tussen het tapijt uit trekken.

Rode Wijn : Probeer de rode wijn zoveel mogelijk met koud water te reinigen. Bedek daarna de vlek met keuken zout. Laat dit geheel opdrogen en zuig dit met de stofzuiger weg.

Komt u er niet uit of wilt u het liever uitbesteden? Vraag dan nu vrijblijvend een offerte aan en ontdek uw voordeel! Binnen maximaal twee werkdagen heeft u zicht op de kosten. Wij hopen u in ieder geval snel als nieuwe klant te mogen begroeten.

Onze erkenning bij Bouwplaza: