Matras reinigen

Sommige gebruiksvoorwerpen worden bij een grondige schoonmaakbeurt wel eens over het hoofd gezien. Een matras reinigen bijvoorbeeld werkt heel effectief tegen huismijt en schimmels.

De huisstofmijt is een klein spinachtig beestje, dat met het blote oog nauwelijks zichtbaar is. Het leeft in huisstof. Het voedt zich met huidschilfers van mensen en dieren en houdt van een vochtige omgeving.

De huisstofmijt bevindt zich vooral in vochtige spullen als textiele vloerbedekking, beschimmelde muren, matrassen, kussens, pluche knuffelbeesten, gestoffeerd meubilair. Vier op de vijf woningen heeft een schadelijke concentratie huisstofmijt. Allergische reacties en astma, chronische bronchitis en longemfyseem worden verergerd in kamers waar veel huismijt aanwezig is.

Voor het reinigen van een matras wordt een speciaal reiniging middel gebruikt. Dit reiniging middel ruikt verfrissend en dringt diep in de poriën van het matras.

Schoonmaak tips om zelf u matras te reinigen 

Zorg dat de vulling van uw matras nooit nat wordt.  Bij het reinigen van uw matras gebruikt u zo weinig mogelijk water. Als het buiten warm is kunt u uw matras buiten laten drogen.

Als u ons uw matrassen wilt laten reinigen, vul dan een offerteformulier in op deze site. U heeft vervolgens snel zicht op de hiermee samenhangende kosten. Ook voor het schoonmaken van alleen uw matrassen staan wij ter beschikking. Wellicht snel tot ziens als nieuwe klant.

 

Onze erkenning bij Bouwplaza: