Laminaat reinigen

Als er perfect wordt schoongemaakt moet men weten waar het te reinigen oppervlak uit bestaat. Laminaat of laminaatparket bestaat uit vezelplaten met een kunststof toplaag als “vloerbedekking”. Vaak voegt men er een houtnerf motief aan toe. Nep parket zeg maar, want echt parket bestaat uit vol hout.

Het poetsen van laminaat
In de handel bestaan speciale onderhoudsproducten voor laminaat. Laminaatreiniger is tegenwoordig zelfs bij de supermarkt te koop.

Goedkoop kan echter ook: gebruik gewone vloeibare afwaszeep en warm water. Belangrijk is wel dat je de dweil heel goed uitwringt zodat hij vochtig aanvoelt, maar niet meer kletsnat is. Te nat poetsen is immers niet goed voor het poetsresultaat en ook niet voor de levensduur van je laminaat. Ook te veel zeep laat vlekken achter. In plaats van zeep kan je ook schoonmaakazijn aan het water toevoegen. Een ander middeltje uit grootmoeders tijd is een ui bij het poetswater voegen voor een streeploos en schoon resultaat.

Poetstips voor laminaat:

  • Wil je een glanzende laminaatvloer? Voeg dan wat glansspoelmiddel voor de vaatmachine aan het water toe.
  • Gebruik een zachte dweil.
  • Gebruik warm of lauwwarm water, geen heet water.
  • Gebruik geen chloor, ammoniak of schuurmiddelen.
  • Maak je vloer voor het poetsen met een vochtige doek stof- en zandvrij. Gebruik een bezem of stofzuiger op tapijtstand. Zo ben je zeker dat je geen krassen maakt en dat het stof niet meer samengeklit achterblijft na het dweilen.
  • Vermijd kost wat kost dat er een emmer omvalt op je laminaat. Gebeurt dat toch, kom dan meteen in actie voor het water je laminaat doet opzwellen.
  • Heb je last van krakend laminaatparket? Dan is de relatieve luchtvochtigheid in huis te laag. Verhoog deze door bakjes water aan de verwarming te hangen.

 

Prijzen en kosten van laminaat reinigen

Zoals u bovenstaand heeft kunnen lezen is het reinigen van laminaat niet alleen maar voorbehouden aan professionele schoonmakers. U kunt door de bovenstaande tips toe te passen, op een eenvoudige wijze uw laminaatvloer reinigen. Echter er kan een andere reden zijn waarom u dit uit handen wenst te geven. Wellicht dat u zich in uw vrije tijd liever bezig houdt met het beoefenen van uw hobby’s. Vul, als u wilt weten wat de kosten zijn, ons offerte formulier in. Wij rekenen voor het reinigen van uw laminaat echt niet de hoofdprijs. Na ontvangst beschikt u binnen maximaal twee werkdagen over een kosten specificatie.

Graag tot ziens bij de Schoonmaak-Concurrent

 

Onze erkenning bij Bouwplaza: