Glazenwasser voor echte schone ramen

Het beroep glazenwasser staat in Nederland geregistreerd sinds 1878. Glazen wassen (ramen lappen)  was (en is in sommige gevallen) een onderdeel van het huishouden. Er is natuurlijk vanaf 1878 ontzettend veel gebouwd en omdat de ramen van sommige gebouwen te hoog of te lastig bereikbaar zijn,  wint het beroep steeds meer aan populariteit.

Vroeger was er vooral sprake van familiebedrijven die zich bezig hielden met het wassen van de ramen. Een jonge ramenlapper begon vroeger als leerling, klom dan op tot halfwas-en werd uiteindelijk volleerd zelfstandige.

Tegenwoordig zijn er opleidingen zoals de vakopleiding Glasbewassing en de module glazen wassen bij de vakopleiding Gevel onderhoud. Uiteraard is het een beroep voor mensen die van vrijheid houden en graag in de buitenlucht actief bezig zijn. Toch is er een duidelijke tendens te herkennen want deze vrijheden worden door de overheid steeds meer ingeperkt.

De ARBO keurt oude manieren van glazen wassen, zoals de schommel techniek waarbij men zich op een schommel van het gebouw laat zakken, niet meer goed. Er zijn ook veel regels gekomen, allemaal om de veiligheid van het beroep zoveel als mogelijk te garanderen. Prima.

Ramen laten schoonmaken door de glazenwasser

Voor  een collega van ons die u ramen schoonmaakt , kunt u ten alle tijden terecht bij de schoonmaak-Concurrent. Wij hebben professionele schoonmakers in ons team die ook uw ramen, tegen een scherp uurtarief, kunnen schoonmaken. Surft u eens over onze site om meer informatie in te winnen. Als u overweegt om een schoonmaker van de Schoonmaak-Concurrent in te huren, vraagt u dan via ons offerte formulier een prijsindicatie aan. Na ontvangst bent u binnen maximaal 2 werkdagen op de hoogte van onze beschikbaarheid en onze tarieven.

Wij hopen u snel als nieuwe klant te mogen begroeten.

Onze erkenning bij Bouwplaza: